het grote burennummer!

 

promo mister kitchen

Voor de recepten van deze maand hebben we gegluurd bij de buren. Daardoor brengen wij je nu de recepten van het beste uit België en Duitsland. Onweerstaanbaar is het zoete bakwerk uit Duitsland, indrukwekkend zijn de ambachtslieden uit Wallonië en jaloersmakend is de waddenreis die Mister Kitchen voor ons maakte. Wat kun je in ons nieuwste nummer vinden?

Ons nieuwste nummer bestellen (met daarin donauwellen, berliner bollen en lebkuchen!)? Dat kan easy en snel hier.

We stuurden Mister Kitchen op pad naar het Duitse waddeneiland Sylt. Daar kookten ze op het strand met de Dutch Oven en knappe, lokale ingrediënten. ‘Sylt is eigenlijk é´n lang uitgestrekt strand vol prachtige, beschermde natuur en eindeloos veel eetbaar lekkers.’ En dus kwamen ze terug met wow-recepten zoals oesters met mierikswortelvinaigrette, mosselen gestoofd met aquavit en pfannkuchen met bramen en pruimen.’

promo familietijd

Janneke is ook wezen gluren in het oosten en kookt de hele week Duitse streekschotels. Maak de heerlijke peterseliespätzle voor vrienden en laat zien leuk dat is. Hackbraten is een fantastisch weekendgerecht, de restjes eet je de dag erna koud op brood met lekker zoetzuur. Eintöpf maak je de avond van tevoren, dan trekken de smaken goed in. De romige schnitzels worden vast een van je favorieten. En ontdek ook de verrassend lekkere combi spitskool, kummel en zalm.

promo munt

Kirsten Eckhart gaat aan de slag met munt; een dankbare woekeraar in de tuin en geeft gerechten echt een oppepper. Kirsten geeft in een compleet menu Belgische gerecheten een frisse oppepper. Maak haar salade met Ardennerham, romige Gentse waterzooi met kip en draai sorbetijs met munt. Plus tips van Kirsten hoe je munt op je balkon kweekt en je een bosje van de Turkse supermarkt langer vers houdt.

Het Belgische Foodcollectief Alle Dagen Honger is trotse eigenaar van het inspirerende blog alledagenhonger.be. Hun prachtboek ‘De helden van het echte eten’ brengt een ode aan kleine food-artisans die met veel passie, kennis en kunde de mooiste producten maken. Van het lekkerste brood tot de mooiste worst en de lekkerste kaas. Dat foodcollectief ging van graanmolen naar slagersatelier, van koeienstal naar brouwzaal. En ook naar de rijpingscel van kaasrijper Julien Hazard in Brussel, wiens verhaal we hier doorgeven. Plus zijn recept van een heerlijke kaasfondue.

Onze vinoloog Ellen Dekkers steekt haar neus in buurwijnen. Want België is inmiddels al veel meer dan een land met goed bier. De wijbouw is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen en geprofessionaliseerd. Van Vlaanderen tot Wallonië wordt wijn serieus aangepakt door erkende wijnmakers. Compleet met wijnwetgeving, nog strenger dan de Europese norm. Wijn uit Hage land, Haspengouw, Heuvelland en Côtes de Sambre et Meuse hebben een gecontroleerde oorsprongsbenaming. Ook Belgische bubbels scoren hoge ogen en zijn soms zelfs te vergelijken met champagne!

promo duits zoet

Ooit in een Duitse konditorei geweest? Dan weet je precies wat we bedoelen met indrukwekkend zoet! En kun je zulke lekkere, royale taart ook thuis bakken? Onze koekjesexpert Dosia Brewer deed onderzoek naar Duitse taart én koekjes en bakte megalekkere bienenstich, lebkuchen en spitzbuben. Oven aan, bakken maar en… nodig vooral iedereen uit om mee te snoepen van groβartig, goed gevuld Duits gebak.

promo walloni¨

Merijn reisde naar Wallonië om de beste adressen voor ons te ontdekken. Uitgestrekte bossen, weilanden, glooiende heuvels, akkers met tarwe en maïs en prachtdorpjes zet ons automatisch in een langzame versnelling. Wallonië doet denken aan Normandië en doet er qua culinaire rijkdom niet voor onder!