Het wordt een mooi weekend. Alweer. Omdat we maïstortillas vullen met carnitas en ananassalsa. Omdat we proosten met tequila sunrises. En omdat er een fantastische brunch uit de keuken van Villa Augustus wacht. Maar dan moeten we wel eerst boodschappen doen. Dit is het lijstje!
De recepten voor de tortillas en tequilas staan morgenvroeg online, de brunchrecepten geven wij je op zondagochtend.
tequila sunrise (per glas)
30 ml tequila (100% agave)
150 ml vers geperst sinaasappelsap
flinke scheut grenadinesiroop
4 ijsblokjes
1 el granaatappelpitjes
margarita (per glas)
fijn zeezout
30 ml tequila (100% agave)
30 ml triple sec
15 ml suikersiroop
45 ml vers geperst limoensap (1-2 limoenen)
8 ijsblokjes (zie kader)
ook handig: cocktailshaker
hibiscuswater (5-6 glazen)
30 g gedroogde hibiscusbloemen
4 el suiker + evt. meer
30 ml vers geperst limoensap
ijsblokjes
maïstortilla met carnita en ananassalsa (4 personen)
8 diepvries maïstortilla’s, ontdooid
1/3 krop romaanse sla, gewassen, in hele dunne reepjes
100 g geraspte cheddar of emmentaler
carnitas
6 jeneverbessen
1 tl gedroogde tijm
1 laurierblad, verkruimeld
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl zeezout
500 g varkensschouder
ananassalsa
½ verse ananas
1 rode paprika
1½ chipotlepeper, fijngesneden
15 g koriander*, fijngesneden
sap van 1 limoen
1 el appelazijn
1 el suiker
maïstortilla met zeebaars, rode ui en spinazie (4 personen)
2 rode uien, in halve ringen gesneden
sap van 1½ limoen
sap van ½ sinaasappel
½ tl gedroogde oregano
200 g wilde spinazie, gewassen en uitgelekt
2 zeebaarsfilets met vel, graatjes eruit
1 el olijfolie
4 maïs- of tarwetortilla’s
salade van mango, ananas, verse rode peper en grof zout (4 personen)
1 mango
½ verse ananas
½ komkommer, in repen gesneden
1 verse rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
sap van 1 limoen
karnejus met verse munt (4 personen)
750 ml vers geperst sinaasappelsap + 2 el extra sinaasappelsap
375 ml karnemelk
3 takjes verse munt
2 el kristalsuiker
frittata van zuring en spinazie (4 personen)
6 eieren
1 el grove mosterd
100 g geraspte parmezaanse kaas
½ kleine ui
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
300 g spinazie
50 g zuring* (of 2 el fijngesneden peterselie en 1 el verse fijngesneden verse dragon)
50 g oude kaas, in flinters
croque monsieur à la villa augustus (4 personen)
8 sneetjes wit brood
4 plakken boerenachterham
4 plakken emmentaler
1 ei
100 ml melk
100 g geraspte gruyère
2 el boter
blintzes met zure room en warme jam (10 stuks)
150 g bloem
1 ei
350 ml melk
3 el roomboter
500 g ricotta
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g frambozenjam of bramenjam
200 g zure room