een italiaans diner en een deense lunch – het boodschappenlijstje

Dit weekend pakken we flink uit. Omdat we Italië én Denemarken de keuken in willen halen. Vandaag delen we alvast het boodschappenlijstje voor alle gerechten die wij dit weekend koken. In de loop van het weekend geven wij je de recepten ervoor. Fijn weekend!

De recepten voor het zaterdagdiner verschijnen zaterdagochtend online en de recepten voor de zondaglunch verschijnen op zondagochtend.

carpaccio met mierikswortel en walnoten

4 medaillons van ossenhaas* à 75 g
4 el olijfolie extra vierge + extra voor het bestrijken
4 tl mierikswortelpasta (potje)
4 kleine sjalotjes, fijngesneden
50 g walnoten, geroosterd
½ kleine venkelknol, hart verwijderd
4 el jonge platte peterselieblaadjes

wilde spinaziecannelloni met parmezaansaus

2 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 el pijnboompitten
800 g wilde spinazie
25 g roomboter
25 g bloem
300 ml melk
125 g mascarpone
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
500 ml passata di pomodoro (liefst biologisch)
250 g verse lasagnebladen

torta al limone 

200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
65 g poedersuiker, gezeefd
1½ eidooier
10 eieren
400 g suiker
250 ml slagroom
250 ml citroensap (4-5 citroenen)
2 (liefst biologische) citroenen, schil geraspt
extra nodig: springvorm ∅ 24 cm

rogge-tarwebrood met tartaar en gepocheerd ei

1 grote kruimige aardappel*, ongeschild
200-300 ml plantaardige olie* voor het frituren
1 biefstuk van ± 150 g
1 el extra vierge olijfolie
4 superverse eieren
4 sneden rogge-tarwebrood (bol, natuurwinkel)
½ witte ui, fijngesneden
4 kleine augurkjes, fijngesneden

zaadjesboterhammen met gepocheerde kip en piccalilly

1 kipfilet à ± 200 g
300 ml kippenbouillon
3 cm gemberwortel, in dunne plakjes
4 maanzaad- of sesamboterhammen
100 g hüttenkäse
3-4 el piccalilly
½ sneetje roggebrood, fijn verkruimeld
2-3 el verse korianderblaadjes

roggebrood met haring en roomkaas

1 kleine rode ui, in ringen
sap van ½ citroen
4 sneetjes (Gronings) roggebrood
50 g verse roomkaas
2 haringen
versgemalen witte peper
1 el kappertjes, uitgelekt
evt. 1 el dille, grof gehakt

tijgerboterhammen met kruidenroomkaas en tuinerwten

100 g roomkaas
1 el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte bladpeterselie + paar blaadjes voor de garnering
2 el fijngehakte verse munt + paar blaadjes voor de garnering
100 g diepvriestuinerwten, ontdooid
1 el extra vierge olijfolie
1 tl citroensap + 1 tl citroenrasp van 1 (bio)citroen
1 tl honing
4 dikke sneden tijgerbrood
50 g Hollandse groentenchips