zomerprei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mals, slank en delicaat van smaak. Dat onderscheidt zomerprei van z’n herfst- en winterbroers. Dát maakt zomerprei ook zo lekker om rauw te verwerken. Grillen of in een pakketje op de barbecue, bakken, stomen, stoven en knapperig wokken kan natuurlijk ook.

Bewaar prei op een donkere, koele plaats. Verwijder bij het schoonmaken het buitenste blad, de wortelaanzet en het taaie donkergroene loof en was de prei goed. Zomerprei is er nog tot half augustus, daarna verschijnen de eerste herfstrassen.

Hollandse preisalade met garnaaltjes

lunchgerecht of hapje | 4 personen

1 kleine zomerprei
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
1/2 citroen
100 gram Hollandse garnalen

Was de prei en snijd het lichtgroene deel in fijne ringetjes. Meng de mayonaise met de crème fraîche en een kneepje citroen. Schep er de rauwe prei en garnalen door. Breng de preisalade op smaak met versgemalen zeezout en (citroen)peper. Lekker voor de lunch of zomeravondborrel, met sneetjes desemstokbrood.

prei