Het klassieke wildseizoen mag dan met kerst voorbij zijn, wild is het hele jaar verkrijgbaar (check de wildkalender!). Nog tot eind maart, 31 maart om precies te zijn, is er wilde reegeit (vrouwtjes ree). De mannen, reebokken, zijn er vanaf 1 april tot 31 augustus. Veelal komt ree in ons land uit het oosten, van de Gelderse Veluwe en het Overijsselse Salland.
De ree is met een hoogte van 70 cm een flink stuk kleiner dan de eland, de moeflon, het rendier, het edelhert en het wilde zwijn die allemaal tot het ‘grofwild’ behoren.
Ree is een van de edelste wildsoorten. Het vlees is bijzonder mals en sappig, met een zachtere smaak dan hert. Stoofvlees van onder andere de voorbout is er voor reepeper. Mooi rosé bakken en grillen doen we medaillons, biefstukken en koteletjes. En reecarpaccio van de filet mogen we zeker niet vergeten, lekker met pittige rucola en een dressing van dragonmosterd, frambozenjam en -azijn, olijfolie en versgemalen zwarte peper.