Voorjaarsuitjes

Voorjaarsuitjes, stengeluitjes, bosuitjes en lente-uitjes. Ze steken komende weken hun frisgroene stengels weer bovengronds. Rauw zijn de knapperige ringetjes lekker in salades, op sandwiches en in soepen. Meestoven geeft een subtiele uiensmaak, en geroosterd doen ze het rijkelijk besprenkeld met een zachte olijfolie en fleur de sel goed als bijgerecht. Ook curry’s, noedels en salsa’s krijgen een welkom voorjaarsaccent. Heel fijn voor frisse lentedagen is de Ierse champ, romige aardappelpuree met lente-ui en roomboter. Ook zo’n zin in het voorjaarsfood? In onze receptenzoeker vind je volop recepten met bosui of lente-ui.

Lentespread, voor 4 personen:

200 g cottage cheese (hüttenkäse)
125 ml biologische crème fraîche
vers citroensap
2 lente-uitjes, in ringetjes

Meng de cottage cheese met de crème fraîche. Schep er de uiringetjes door en breng de spread op smaak met citroensap, fijn zeezout en versgemalen peper. Lekker bij gegrilde vis, op sandwiches met rosbief, gerookte vis of kip, of als dip voor knapperige bospeentjes.

Slanktip Biologische crème fraîche heeft een extra romige en volle smaak. Neem voor een light-versie volle boerenkwark.

Paastip Geef de lentespread bij de paasbrunch, met hartige scones en rivierkreeftjes. Meer makkelijke én mooie feestrecepten voor je paasbrunch vind je in de nieuwe april delicious. die morgen op de mat van onze abonnees en vanaf donderdag in de winkel ligt.