van eeuwenoud recept tot boterproeverij

Room, melkzuurbacteriën, water en zout. Meer niet. Uit slechts die 4 ingrediënten bestaat echte boter van Lurpak. Een eeuwenoud en simpel recept. Toch wordt iedere stap in het maken van Deense boter uitgebreid getest. En dat is niet zonder reden!

Van de verse room die dagelijks de fabriek binnenkomt tot en met de vers gekarnde boter: alles wordt getest. Om het keurmerk Lurpak te krijgen, wordt er iedere 2 weken een zogenaamde boterproeverij door het Deense Zuivel Bureau gehouden. Zij bewaken als onafhankelijk bureau de kwaliteit van Deense melkproducten. Ieder pakje wordt tijdens zo’n proeverij met een gespannen metaaldraad in de lengte gehalveerd. Zo ontstaat er een doorsnede die met het oog wordt beoordeeld op consistentie, luchtbelletjes en waterdruppeltjes. Vervolgens wordt elke boter geroken, geproefd en – net als bij wijn – uitgespuugd. Uiteindelijk worden er zelfs punten aan de geproefde boter gegeven!

lurpak

“Naast de roomboter is er ook direct smeerbare Lurpak verkrijgbaar. Een 100% natuurlijke boter gemengd met raapzaadolie.”

 

Niet alleen de niet te ondermijnen kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat Deense boter al meer dan honderd jaar internationaal een begrip is. Het geheim van Lurpak zit hem namelijk in de voortdurende zoektocht naar de perfecte methode om boter te maken. Dit begint bij de beste melk van Deense koeien en meest verse room die ze karnen tot een boter vol smaak en met een bijzonder zachte textuur. En na al dat proeven en testen verlaat uiteindelijk alleen de beste boter Denemarken met het onafhankelijke keurmerk Lurpak. Of je boter nu op je brood smeert of ermee bakt…dát proef je. Boter zit de Denen nu eenmaal in de genen.

delicious. samen met Lurpak – advertorial

 

Lurpak boter