Op de delicious.redactie kijken we altijd uit naar de oogstfoto’s van culi-redacteur Trudelies (a.k.a. Trudelicious). Foto’s vol gedroogde verveine, verse granaatappelen of kweepeer? Wij kijken niet meer vreemd op als die – pling – in onze mailbox komen. Wij vroegen haar wat tips te geven bij de laatste oogst van haar en een vriendin uit Kroatië.
—————————————————-
Granaatappel
‘Het klimaat hier is helaas te koud om ze te kweken, maar wat een bof: mijn beste vriendin verhuist naar Kroatie en bracht uit eigen tuin van daar heerlijke verse granaatappels mee. En ook nog fantastische mandarijen. De eerste granaatappel ging door een roerbak van wilde spinazie, met walnoten en knoflook. Maar gewoon los zo uit de hand zijn ze ook al verrukkelijk. Daarvoor zou je toch bijna ook willen verhuizen’
Je eigen granaatappels geoogst? Maak deze pompoensalade met hazelnoten en granaatappeldressing!
—————————————————-
Kweepeer
‘Steevast bereid ik van de oogst van één oude kweepeerboom van een vriendin een jaarvoorraad membrillo en kweepeergelei. De hele redactie kan dan meegenieten. Helaas gaf de boom dit jaar, ten gevolge van de ijskoude winter, maar één mooie grote kweepeer. Die moet dus heel speciaal behandeld!’
Kweeperen passen perfect bij een pikante specerijensiroop!
—————————————————-
Verveine
‘Koop in het tuincentrum of op de markt een verveineplantje, geef het een grotere pot met goede potaarde en laat het op een warme, beetje vochtige plaatst lekker groeien. Niet pal in de zon. Na een zomer heb ik een fantastische oogst, die nu te drogen hangt in mijn schuur. Dat wordt uitdelen, want dit is meer dan ikzelf opkan.’
Tip van Trudelies: Maak er een lekkere Franse infusion (thee) mee!