dit kan ook met spruitjes

Vspruitjes spruitenolgens Kirsten van Gartine kun je met de eigenwijze smaak van spruiten juist lekker experimenteren. Met iets zoets of zouts of iets fris, zuurs of romigs erbij, ontstaat telkens een nieuwe, verrassende smaak. Zo hebben we 4 spruitjes-recepten voor je gebundeld. Maar er is meer te doen met spruitjes!

  • Spruitjesroerbak Roerbak kort voorgekookte spruitjes met uiringen en wat geraspte gember in olie goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Serveer met geroosterde geschaafde amandelen of hazelnoten.
  • Hartige spruitenclafoutis Maak een beslag van 225 g bloem, 400 ml melk, 4 eieren, een snuf zout en wat pimentpoeder. Giet samen met 600 g voorgekookte spruitjes en 100 g geraspte pecorino in een flanvorm en bak in 40-45 min. in warme oven van 180°C goudbruin en gaar.
  • Spruitjessoep Bak gehalveerde spruitjes en wat blokjes aardappels met flink wat fijngesneden ui en knoflook in olie zachtjes 8 min. Voeg 1 el karwij en kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook gaar. Pureer de soep en serveer met gegrilde broodjes met kaas.

Meer spruitjes-recepten? Koop dan nu het maartnummer van delicious. in de winkel of via de app van Tijdschrift.nl!