Seizoenschips

Kleden volgens de seizoenen, dat doen we al van nature. Eten volgens de seizoenen, doen we ook steeds meer. En daar passen deze pastinaakchips perfect bij: handgesneden en op de boerderij gebakken in zuivere zonnebloemolie en bestrooid met zeezout. ‘Pastinaakchips zijn een seizoensproduct. De eerste pastinaken worden in september/oktober geoogst. De oogst gaat door tot maart. Daarna zijn ze nog 1 maand houdbaar. Pastinaakchips is daarmee te verkrijgen van oktober tot april.’, zo vertelt ons Henk Scheele van Hoeksche Chips.
Pastinaken bevatten van nature meer suikers dan aardappelen waardoor deze chips zoeter smaken. De fraaie roodbruine kleur danken de chips aan het carameliseren van de suikers tijdens het ambachtelijke bakproces. En mmm… wat zijn ze lekker!

Seizoen voorbij? Geen nood, het hele jaar zijn er aardappelchips, gebakken van duurzame aardappelen uit de Hoeksche Waard, mét schil voor een extra volle smaak. Verkrijgbaar in de smaken zeezout, zeezout en zwarte peper, en zoutloos.

Ook proeven? Steeds meer groenteboeren en delicatessenzaken in heel het land ontdekken de boerderijchips, kijk voor verkooppunten op www.ambachtelijkechips.nl