Rolls Royce kreeft

Ziltzoet van smaak, delicaat van structuur: van 1 april tot 15 juli is de Oosterscheldekreeft er weer. Culinair redacteur Merijn Tol deinsde voor de Zeeland-gids (delicious. april 2009) met een jonge kreeftenvisser mee de Oosterschelde op waar de kreeft duurzaam wordt gevangen: ‘Deze rolls royce onder de kreeften zwemt gewoon in Zeeland. Heb je h’m eenmaal geproefd dan wil je de meer gangbare Amerikaanse of Canadese kreeft ineens niet meer!’ Je herkent de Oosterscheldekreeft aan de prachtige blauwzwarte schaal met fijne tekeningen. Oosterscheldekreeft kun je kopen bij Viskwekerij Neeltje Jans in Vrouwenpolder, ze leggen je graag precies uit hoe je de kreeft het allerlekkerst bereidt. Of klik verder naar het delicious. archief waar je eveneens het recept van gegrilde kreeft met citroen-dragonboter vindt.

Moederdagtip! Wil je moeder komend weekend verwennen? Een verse sandwich met mayonaise, kreeftvlees en een paar blaadjes dragon doet het vast goed. Handig: maak de sandwich de avond van tevoren en wikkel h’m strak in huishoudfolie. ’s Morgens snijd je de sandwich ’s diagonaal door en zet er een glas bubbels bij.