kersen bewaren

Kersen Bewaren KratjeKersen: het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boom plukt en direct opeet! Heb je er onverhoopt toch wat over (wat we ons overigens niet voor kunnen stellen), dan kun je ze eenvoudig bewaren. Lees hier hoe je kersen kunt bewaren!

Dapper hoog op de ladder en in de oude grote hoge kersenboom geklauterd met gevaar voor eigen lijf en leden, maar de oogst was mooi en veel! Dat is hoe menig delicious.redacteur een zomerse dag besteed. En daar maken we bijv. een mini-clafoutis mee. Wat over is gaat de vriezer in, als wintervoorraad.

Hoe kersen bewaren
Zet je diepvriezer op –30°C (****vriezer), leg je te vriezen kersen (niet schoongemaakt!) op een liefst metalen blad, los van elkaar (evt. op een groot stuk keukenpapier) en laat ze zo ‘shockvriezen’ in ± 8 uur. Verpak de bevroren kersen vervolgens in diepvrieszakjes of -dozen om de kersen te bewaren.

Hoe kouder de vriezer, hoe kleiner de vorstkristallen die gevormd worden. Hierdoor blijven de cellen intact en de kersen mooi van kleur/structuur/uiterlijk.

Kersen in Kratje