ken je granen

Zolang we koken, koken we met granen. Je vindt ze terug in keukens over de hele wereld. Maar ieder graan heeft zijn eigen specialiteit en vraagt om een andere bereiding. Hier lees je er alles over!

Maak speltcrêpes met geitenkaas en spinazie. Het recept vind je hier!

ken je granen

GIERST
Gierst is een oude graansoort, het zijn ronde gele korreltjes. Glutenvrij, de smaak doet aan maïs denken. Rijk aan vitaminen B en ijzer. Kan tot pap worden gekookt, maar ook eerst geroosterd en dan als couscous worden bereid.

RIJST
Rijstmeel van zilvervliesrijst of bruine rijst is donkerder dan witte rijstbloem. Nootachtige, krachtige smaak. Van nature glutenvrij en rijk aan vezels en eiwit. Lekker voor wafels en pizzadeeg.

TEFF
Ethiopische graansoort met korrels ter grootte van maanzaad, van wit tot rood tot bruin. Licht nootachtige smaak. Teffmeel is lekker in pannenkoekenbeslag, deeg voor hartige taart en gebak.

ROGGE
Rogge bevat minder gluten dan tarwe en heeft een iets rinse smaak. Roggemeel geeft een stevig en mooi bruin effect.

BOEKWEIT
Eigenlijk geen echt graan, maar plantenzaad. Boekweitmeel is glutenvrij, smaakt aards en nootachtig. Prima meel voor pannenkoekenbeslag, pasta en noedels.

SPELT
Vezelrijk graan, familie van tarwe. De smaak van speltmeel is iets nootachtiger dan van tarwe. Voor brood, cake en muffins, die er donkerder en steviger door worden.

PRODUCTIE EN TEKST DOSIA BREWER, MINTA NICOLAÏ

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

granen