groene asperges

We zouden het haast vergeten: ook de groene asperges zijn nu volop in ’t seizoen. Groene asperges zijn niets anders dan de bovengrondse scheuten van dezelfde aspergeplant als waarvan de witte asperges uit de ondergrondse bedden worden gestoken. De bovengrondse asperge kleurt door het zonlicht, in eerste instantie naar paars en vervolgens naar groen. De smaak van de groene asperge is meer uitgesproken. Wit of groen het lekkerst? Daarover mag je twisten!
Groene asperges hoef je niet te schillen, het houtachtige uiteinde breek je gemakkelijk af. Een stuk sneller dus! De groene asperge is heerlijk in soepen, knapperig gekookt in salades en gestoofd met witte wijn of kokosmelk. Grillen, wokken en stomen, de groene asperge is net zo veelzijdig als zijn witte broer. Ook Hollandse groene asperges zijn er nog tot 24 juni.

Gegrilde groene asperges

voor 4 personen

750 gram groene asperges
2 eetlepels olijfolie

Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Schep de asperges in een lage schaal om met de olijfolie zodat ze met een dun laagje olijfolie zijn bedekt.
Verhit een grillpan of steek de barbecue aan en rooster de asperges, in 2-3 porties, in 8-10 minuten rondom beetgaar.
Leg de asperges op een schaal en bestrooi ze met versgemalen zeezout en peper. Eet de asperges meteen warm of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Asperges online bestellen? Dat kan via aspergeboerderij De Poshoof. Speciaal verpakt en gekoeld verzonden worden de vers gestoken asperges binnen 24 uur in heel Nederland bezorgd.