Bierbrouwer Aart van der Linde van Us Heit mag zich Held van de Smaak noemen. Tijdens het slotweekend van de Week van de Smaak in 2009 nam brouwmeester Van der Linde de felbegeerde prijs mee naar Bolsward waar de brouwerij bijna 25 jaar geleden van start ging. Uit de familiebrouwerij komen maar liefst 8 speciaalbieren. Behalve heel smakelijk worden de bieren door de brouwmeester ook ambachtelijk, duurzaam en streekgebonden gebrouwen. Zo komen alle (biologische!) grondstoffen uit de omgeving en heeft Van der Linde als enige brouwer in ons land een eigen mouterij waar het brouwgerst van biologische telers uit de streek wordt geweekt, gekiemd en geëest. Alsof dat nog niet genoeg is wekt de brouwer ook nog zijn eigen energie op.
Helaas voor de bierliefhebbers: het Friese gerstenat wordt niet alleen streekgebonden geproduceerd maar is ook slechts streekgebonden verkrijgbaar. Buiten de Friese provinciegrenzen zijn de bieren zeldzaam: noordwaarts naar Friesland dus!