bubble-licious

Bubble teaZachtjes maakt Bubble Tea zijn entree in Nederland. We schreven al eerder over dit spannende drankje en liepen niet over van smakelijk enthousiasme. Maar nu is er de originele, Taiwanese variant. Eentje waarbij de bubble niet zorgt voor een zure appel- of sinaasappelexplosie in je mond. De Taiwanese variant is minder magisch én lekkerder.

Hier kook je namelijk eerst de bubbles in water (wat wel even een gedoe is) en daarna doe je de gummy-achtige bruine balletjes in ijskoude melkthee. All the rage in Taiwan, als we onze bron mogen geloven. De balletjes ploppen niet in je mond maar hebben een taaiige textuur die de smaak aanneemt van je thee. En ja, dat is lekkerder dan een mierzoete, chemische perzikexplosie.

Hieronder hebben we het recept voor je. Je moet zelf aanvoelen hoeveel bubbles je in de thee wilt plonsen (25 is een goede schatting). Je hebt naast de bubble ook een extra wijd rietje nodig. Allebei te koop bij Aziatische supermarkten als Amazing Oriëntal.

bubble tea

Breng water in een steelpan aan de kook en voeg de bubbles toe. Kook 10 minuten, draai dan het het gas uit en dek de pan af met een deksel. Wacht 20 minuten. Kijk of je water moet toevoegen en breng het opnieuw aan de kook zonder deksel. Laat het 15 minuten koken en dek daarna af met een deksel. Wacht 30 minuten. Proef of de bubble geen wit/poederig midden meer heeft. Wacht anders nog langer.

Zet een kopje hele sterke zwarte thee en zoet met suiker. Schud daarna in een cocktailshaker met ijsblokjes koud. Voeg een scheut melk toe en drink je bubble tea met een extra groot rietje.

FOTOBRON THE SALTED KITCHEN

Bubble tea