bospeentjes

Met de komst van jonge peentjes nemen we afscheid van het hutspotseizoen. De tijd voor salades en lichte soepen is definitief aangebroken! Geschrapt of dun geschild hebben de zoete worteltjes vers uit de volle grond de sappigste en knapperigste beet. Hun naam danken ze aan de bossen waarin ze worden verkocht. Verse worteltjes herken je aan het frisse, groene loof en de krokante ‘knap’ waarmee ze breken.
Rauw smaken worteltjes heerlijk in salades en als snack of borrelhapje. Roerbakken, roosteren, stomen en grillen vinden wij ook erg lekker, met een knapperige beet uiteraard. Drukke avondspits? Halveer de bospeentjes in de lengte of snijd ze in extra dunne plakjes en je halveert de bereidingstijd al snel tot 2-3 minuten. Schep de laatste minuut wat honing of gembersiroop door de worteltjes voor een mooie glossy glans.

Sinaasappel en gember zijn klassieke smaakcombinaties bij bospeen. Ook lekker zijn geroosterd sesamzaad, verse kruiden als munt en tijm, zachte geitenkaas en lamsvlees.

Genieten van het voorjaar doe je met deze lente-minestrone met crispy jonge worteltjes, erwtjes en peultjes. Over een paar weken zijn ook groene asperges en tuinboontjes heerlijk in minestrone, varieer naar eigen smaak op dit basisrecept!