dit vind je in delicious. kerstkoken deel 2

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Naamloos-1

Kerst 2015 wordt de meest romantische kerst ooit. We laten ons inspireren door de heerlijke Engelse serie Downton Abbey, poleren de glazen, dekken de tafel met damast voor twee, vier, acht of de hele familie en vriendenkring en geven je extra veel recepten en menusuggesties voor een onvergetelijke kerst. Dit is wat je kunt verwachten in delicious. kerstkoken deel 2!

Ons nieuwste nummer bestellen? Dat kan easy en snel hier.

grootgebraad

Zie je het al voor je? Jij tilt de cloche van het groot gebraad en imponeert al je kerstgasten. Maar natuurlijk willen ze ook spannende smaken proeven! Dus volg je onze stappen naar onweerstaanbare kalkoen, zeebaars, varkensschouder, hertenbout of entrecote. Voor groot gebraad doet de oven het meeste werk – van een snel kwartier tot slow 5 uur – zo serveer je een flink stuk vlees lekker mals.

groentejuwelen

De schoonheid van groente is dé inspiratiebron voor deze gerechten, het warmoranje van wortel, het tere rozewit van meiknolletjes, het frisgroene en de subtiele kooltextuur van een doorgesneden spruitje. Bewonder ook het prachtig generfde, vleesachtige blad van savooiekool, het dieppaarse van truffel aardappel en het lichtgroen van venkel.

ganzen

Ganzen zijn er in overschot, maar we zijn een beetje vergeten wat we met zo’n grote vogel aan moeten in de keuken. Daarom ging Mister Kitchen op jacht en zetten ze paté van gans op de kersttafel en nog meer ambachtelijke, gevulde feestgerechten als visworstjes met kreeft, rollade van houtduif en pompoen met kruidige kaasfondue.

ontbijt

Feestontbijt. Maak een Duitse kerststol, Belgische jam, voeg frittata, Hollandse hangop en Zwitserse granola toe en brunch uitgebreid met een groot gezelschap. Veel is vooraf te maken, maar je kunt de recepten ook uitdelen en iedereen wat laten doen.

choux

En dan is er nog het kerstdiner voor wie een uitdaging zoekt! Merijn van Berlo – chef/eigenaar van het Amsterdamse restaurant Choux, dat sinds de opening een grote hit is – maakt heel bijzondere gerechten. Door de lange ingrediëntlijsten lijken ze ingewikkeld, maar geloof ons: dit menu is echt goed te doen, als je maar de dag ervoor begint met de voorbereiding.

En wat nog meer? Janneke Philippi gaat voor een relaxt kerstmenu met kindvriendelijke gerechten dat helemaal voor te bereiden is. Yvette van Boven combineert blauwe kaas met peer, kip met citroen, worteltjes met karwij en koffie met karamel. Er is plenty te bakken voor kerst: van vruchtencake tot amandeltaart. En droomdesserts om bij weg te smelten: van Baked Alaska tot Paris-Brest.