delicious. favorieten van makkie

Nieuwsgierig naar de favorieten van onze hoofdredacteur Makkie Mulder? 

‘Wat een feest om in al die delicious.nummers te kijken en ook weer te zien hoeveel ik nog niet gekookt heb dat absoluut de moeite waard is. Ik zie het maar als het vinden van het ultieme zwarte jurkje. Eerst veel zien om uiteindelijk je favoriet te kiezen.

Breng hier je stem uit.

favorietenbrillat-savarin

kerst 2013

Brillat-savarin van Yolanda van der Jagt. Echt zo’n fluitje-van-een-cent-recept met een ongelooflijke hoge mee-scoren-waarde. Ik heb hem al vaak gemaakt en veel complimenten gekregen. Simpel, mooie ingrediënten, oog-en mondstrelend.

favorietenkropsla met tuinerwten, venkel en dragon-sinaasappeldressing

juli 2013

Heel trots ben ik op de 30 zomersalades die we vorig jaar brachten. Zoveel creativiteit en zulke watertandende dressings! Een fijne prestatie van Yolanda van der Jagt, want je wilt ze allemaal maken. Een van mijn favorieten is de kropsla met tuinerwten en venkel met dragon-sinaasappeldressing. Een van de, hè!

Breng hier je stem uit.

favorietenwortelsoep met korianderyoghurtdip en wortelchips

januari 2012

De wortelsoep met korianderyoghurtdip en wortelchips van culinair redacteur Trudelies Schouten. Die lobbige soep met de romige yoghurt. Zo lekker! Zo’n gerecht waarvan je proeft dat het zo de moeite waard is nét die extra aandacht te geven.

favorietenNY salted caramel cheesecake

oktober 2013

Een recept van Janneke Philippi kan niet ontbreken in mijn lijst. Wat ben ik fan van haar kookkunst. Recht in mijn zoetekauwhart. De NY salted caramel cheesecake. Zoet en zoutig en romig. Do I need to say more?

favorietenspruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas

februari 2010

Stamppot spruitjes met oesterzwammen en oude kaas. Van Eke Mariën. Elke combinatie met zelfgemaakte aardappelpurre is voor mij bijvoorbaat geslaagd. Deze vegetarische stamppot bewijst hoe iets heel gewoons heel speciaal kan zijn.

favorietenverse worst en linzen uit de oven met rode-uiencompote

maart 2014

Worstjes zijn mijn nieuwe verslaving. Van een goede slager, in allerlei varianten. En dan ook nog met linzen, uit de oven met het zoete van de rode-uiencompote!!!

favorietenmeringuetaart met rozenwaterroom

december 2006

Deze taart is nu een familietaart geworden. Op menig feestje wordt deze taart geserveerd. Door mij, maar ook door dochters, nichtjes en zwagers. Heb al veel variaties voorbij zien komen. De een wat mooier dan de ander, maar altijd lekker en altijd schoon op!

favorietenin hoisin gemarineerde zalm

februari 2011

Voor mij het ultieme voorbeeld van een recept waar je je hand niet voor omdraait maar je wel wordt beloond op een heerlijke smaakbeleving. Precies waar Bill Granger zo’n ster in is. Een gerecht waar ik de hele dag naar kan verlangen. En ook gewoon kook als ik alleen ben.

favorietengehaktballen met mosterdsaus

maart 2013

Ben geen enorme vleeseter. Maar voor worstjes, een (pulled pork)hamburger of gehaktbal ben ik wel te porren. Zoals deze van Eke Mariën. Met een knapperig korstje en zacht vanbinnen door de dikke yoghurt die door het gehakt gaat. Met die heerlijke romige mosterdsaus. More please.

favorietenharicots verts en peultjes met geroosterde hazelnoten en sinaasappel.

PUUR 2012

Al 100x gemaakt. Van Yotam Ottolenghi uit onze special PUUR mei 2012. Zó simpel en zó lekker. Gewoon door de perfecte combinatie van ingrediënten (ik gebruik trouwens hazelnoten zonder vlies).’

Breng hier je stem uit.

TEKST MAKKIE MULDER

makkie's favorieten