delicious.favorieten van Laurien

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

favorieten

delicious. #100 gaat deze week naar de drukker. Online blikken wij alvast terug op all time favorites samen met onze friends, redacteuren en bloggers. Eindredacteur Laurien koos er elf. 

Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.

Ik houd erg van de smaken van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Deze gerechten zijn ook prima te combineren als veel mensen aan tafel hebt of een feestje geeft (feestjes zijn bij mij altijd met eten…).

laurienuno

Arabische kip met komijn, kaneel en abrikozen, van Nadia en Merijn  + erbij hun salade met venkel, wortel, sinaasappel en granaatappel. Couscous met rozijnen, pijnboompitten en olijven en een sperziebonensalade met rode ui en granaatappelpitten. Van Bill zet ik daar nog Marokkaans gekruide gehaktballetjes bij.

favorieten

  • Midden-Oosters gehaktbrood met munt en honing. In het recept worden kleine gehaktbroodjes gemaakt, maar één grote kan ook.
  • Gestoofd lamsvlees met pruimen, saffraan en kaneel. Een evergreen, waar ik nog lekker veel verse koriander overstrooi. Turks brood erbij om te dopen, heerlijk!
  • Hartige taart van courgette met pijnboompitten en citroen. Echt een zomerse taart, voor etentjes buiten. Kan als hoofd- of voorgerecht, lunchgerecht, koud, warm, altijd lekker!
  • Zalm met kruiden uit de oven. Supermakkelijk gerecht voor lunch of diner. Ik haal een of twee hele zalmzijden uit IJmuiden, met vel. Insnijden, verse kruiden en citroenrasp erin, op een royale bodem van venkel en ui, kwartiertje de oven in, klaar!
  • Frisse citroentiramisu van Janneke Philippi. Alles met citroen vind ik verrukkelijk. Toetjes zijn niet mijn sterke punt, maar dit is niet moeilijk te maken.
  • New York cheesecake met appel van Janneke Philippi (februari 2012, pag. 78) Lekker snel klaar en geen tienduizend ingrediënten. Die van mij wordt net zo mooi als die van Janneke Philippi.

Stemmen? Klik hier om naar de facebook-app te gaan.

favorieten

favorieten