i – van incabessen tot inktvisinkt

Incabessen zien eruit als mini-tomaatjes en ze behoren tot dezelfde familie als de tomaat, maar het zijn bessen. Als ze rijp zijn, hebben ze een diepgele tot oranje kleur en een frisse, zoetzure smaak. Ze worden als superfoods beschouwd, omdat ze rijk zijn aan goede voedingsstoffen. Ze worden meestal in gedroogde vorm verkocht. Je kunt ze puur eten of als topping op een salade of toetje strooien. Ook heerlijk in combinatie met noten en ander gedroogd fruit. De meeste incabessen die je tegenkomt, zijn afkomstig uit Turkije, oorspronkelijk komt de incabes uit Zuid-Amerika. Je koopt ze bij natuurwinkels en sommige supermarkten. Of bestel ze online.

 

Involtini betekent letterlijk ‘kleine hapjes’ in het Italiaans, het zijn rolletjes van vlees of groente met een vulling van bijvoorbeeld kaas, groente, gedroogde ham en/of noten.

Inktvisinkt is te koop bij gespecialiseerde viswinkels of bestel het online. Inktvissen hebben een inktzak en deze inkt kun je prima gebruiken om pasta of risotto zwarte te kleuren.