bovenste beste burgers

Daar staan ze dan. Volgens ons de beste vijf burgers die onze delicious.fans hebben ingezonden. Met Achterhoeks varken, gegrilde aubergine of met sinaasappelchutney… het water loopt ons in de mond.

Een burger van lamsgehakt, kurkuma, komijn en gember. Wij zijn vooral onder de indruk van de gouden combinatie van het gekruide vlees met zelfgemaakte sinaasappelchutney. Marloes Vollenbroek-Floor maakt ‘m vervolgens af met groentekiemen uit eigen tuin en verse koriander.

Marieke Dibbelink grilde Turks brood en kruidde haar burger met chilivlokken, gerookt paprikapoeder en salie. Erbij: sla, geschaafde bleekselderij, gefrituurde salie en biotonijnsaus met citroen, knoflook en kappertjes.

De lekkerste vegetarische burger kwam van Citra Kusumadewi. Een gepaneerde burger van tofu en jong belegen kaas met gegrilde aubergine en zelfgemaakte zoetzure saus + zelfgemaakt briochebroodje + frietjes van tempé.

Robbert de Ruijter maakte volgens ons de beste vleesburger. Met rundvlees van de rug, een zelfgebakken sesambroodje, frispittige tomatensalsa, gekaramelliseerde rode ui, Old Amsterdam en zelfgemaakte mayo.

Anniek van der Werf ontbijt met burgers. Echt waar. Op de voorste rij zie je een rundvleesburger met gekonfijte ui, gebakken pancetta, cheddar, augurk, sla, mayo en ketchup. Op de achterste rij een rundvleesburger met rucola, komkommer en truffelmayonaise. Deze burger kreeg de meeste stemmen van onze fans.

GEFELICITEERD allemaal. Jullie ontvangen z.s.m. delicious.hét vleesboek! op de mat!

Blijf vooral burgers bakken, want meer burgers = meer lekker eten = een fijnere zomer. Ondertussen kun je hier op je favoriete delicious.gerechten stemmen. Dan help je ons om de top 100 te rangschikken.

 

burgers