bloody brilliant!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bloody mary

Bloody Mary is alom bekend, maar lang niet bij iedereen geliefd. Daarom vroegen wij drie foodbloggers een variatie te bedenken waarbij iedereen zijn lippen aflikt. Wat vinden Maura, Denise en Marleen zo lekker aan de Bloody Mary? 3 recepten waarmee je -hoe druilerig het weer ook mag zijn- de zomer viert.

 

Maura: ‘Ik denk niet dat mijn Oma haar tomatensap aanlengde met vodka. Zij dronk alleen bij wijze van hoge uitzondering een advocaatje – dat is overigens nog wel iets waarvan ik nog steeds niet begrijp dat het lekker kan smaken.  Alhoewel, ik heb het nog nooit geprobeerd, dus misschien moet ik het eerst eens proeven.

Dit recept voor Bloody Mary is gemaakt van wilde tomaten, limoen, een scheut vodka en heel veel ijs. Oh, vergeet de tabasco en worcestersaus niet.’

Marleen: ‘Met het gevoel dat ik een halve fles wijn op heb, fiets ik naar de winkel voor nieuwe ingrediënten voor een Bloody Mary. En dat zit zo. De redactie van magazine delicious. heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om een recept voor Bloody Mary te bedenken. En ja, drankjes mixen vind ik leuk! We zitten‘s middags in de tuin en ik heb vier Bloody Mary’s gemaakt. Vier voor de foto, want dat is leuk maar we zijn met z’n drieën. Mijn zus moet nog met de auto naar huis en mijn lief zit eigenlijk te werken. Dus hop, denk ik, die ene kan ik ook wel op! Oeps. Terwijl we mijn eerste versie proeven, komen er spontaan allerlei nieuwe ideeën met in mij op. Enthousiast spring ik meteen op mijn fiets. In de winkel slinger ik citroengras en een aantal limoenen in mijn mandje voor een nieuw rondje Bloody Mary.’

Denise: ‘De cocktail zelf maak ik heel standaard: met tomatensap en wodka (verhouding 2½:1), citroensap, worcestershiresaus, tabasco en peper en zout. Al voeg ik daar graag nog wat chipotle peper aan toe voor een subtiel gerookt smaakje.

Maar er is veel meer mogelijk dan de traditionele Bloody Mary. Zo at ik in Amerika eens knapperige french fries, bestrooid met kaas en geserveerd met een geweldige dipsaus met tomaat en worcestersaus. Met dat idee in mijn achterhoofd maakte ik een echte Bloody Mary-dip met tomatensaus, tabasco, worcestersaus, citroensap en een scheutje wodka.

 

In het city-nummer van delicious. vind je de recepten voor frozen bloody mary, polentafriet met bloody mary-dip en een bloody mary met  citroengras en limoen.