azië update

azië update

Houd je van Chinees, Indonesisch of Japans, Indiaas, Koreaans of Midden-Oosters? Ons oktobernummer ademt Azië vanaf de eerste pagina. Wat kun je verwachten?

Wij hebben de exclusieve Nederlandse voorpublicatie van Yotam Ottolenghi’s Plenty More. Yotams missie is meer aandacht voor de Veggie-renaissance; hij deelt graag hoe je groenten en granen tot een rijkdom aan gerechten kunt laten groeien. In Plenty More mixt, stoomt, blancheert, suddert, braadt, grillt, roostert, frituurt, stampt en bakt Yotum er lustig op los.

Eén van onze lievelingsrestaurants is Yokiyo op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Hier eet je Koreaans! Wat maakt de keuken zo bijzonder? Chef Domingo: ‘De combinatie van verse én gefermenteerde ingrediënten. En de smaakbalans van zoet, zuur, zout en pittig.’ Wij delen 8 recepten uit de keuken van Yokiyo: kimchi (what else?), mandu, bulgogi, kochuchangsaus, ssamjangsaus, kimchi jjigae, kimhci pajeon en de waanzinnige misopeer.

Wijn bij pittig eten? Dat kan best lastig zijn. delicious.vinoloog Ellen weet welke wijn goed past bij Thais, Kantonees, Vietnamees, Japans, Indiaas of Koreaans eten.

Rotterdam bruist. Rotterdam bubbelt. Rotterdam borrelt. Want Rotterdammers zijn creatief, vrolijk, ondernemend en vullen de stad met kleur. Rotterdam barst daarom uit zijn voegen van de waanzinnig leuke en ook lekkere adressen. Hop, snel naar de Maasstad voor Fenix Food Factory, Rotterdamse Munt of de Firma Bijten. Wij hebben 24 adressen voor je in petto.

Maak kennis met vijf Australische chefs die de Aziatische keuken van harte omarmen. Krabsalades, dronken kip met gezouten eendenei, pandanflensjes met kokos en méér. Of kook de recepten van Valli Little die net terug is uit Hongkong. Valli: ‘In plaats van plakkerige zoete sauzen en vette happen, kunnen we nu genieten van een enorme complexiteit aan specerijen, kruiden en kooktechnieken.’

Versgebakken naan kan niemand weerstaan! Hoeft ook niet, want we geven je hét recept voor de allerlekkerste naan ever, dus dan kun je ons heerlijke Indiase brood zo vaak bakken als je zelf wilt. Moeilijk is het al helemaal niet. Beginnende bakkers volgen het basisrecept en gaan, als ze dat onder de knie hebben, helemaal los met de gepimpte versies.