5 x party food

Spontane feestjes zijn altijd het leukst. Maar, help!, wat te doen met de drankjes en hapjes want je wilt vanavond natuurlijk wel feestelijk het oude jaar uitluiden. Dan heb je altijd nog delicious.: last minute party food om de show mee te stelen. Ook aan de drank hebben we gedacht.

5x delicious. last minute party food

1 Serveer Zeeuwse oesters met een vinaigrette van ragfijne chilipeper, peterselie, olijfolie en verse citroen.

2 Dim sum: breng gehakt lekker op smaak en vul er kleine wontonvellen (diepvries, toko) mee. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Knijp ze goed dicht tot buideltjes en bewaar ze afgedekt in de diepvries, in de koelkast kan ook maar die heb je wellicht voor je drank nodig. Dim sum kun je frituren en stomen. Serveren met een dip van sojasaus of zoete chilisaus.

3 Bestrooi kiphaasjes met het Indiase specerijenmengsel vadouvan en rol ze door (zwart) sesamzaad. Bak ze in een beetje olie goudbruin en gaar.

4 Kneed voor ca. 20 pizettes van 500 g bloem, 1 zakje gedroogde gist (7 g), 300 ml handwarm water, 3 el olijfolie en een snuf zout een soepel deeg. Laat de deegbol op kamertemperatuur onder een doek minstens 1 uur rijzen (een paar kan ook, wel zo makkelijk). Druk de licht uit het deeg en rol ca. 20 kleine balletjes tot kleine pizaatjes. Top ze naar wens met (Italiaanse) kaas, verse kruiden, pesto of tomaat bijvoorbeeld en bak ze in een oven van 225 ºC in zo’n 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Warm en op kamertemperatuur lekker.

5 Roer fijne wild- of vispaté los met een beetje room en cognac en spuit in borrelglaasjes. Steek in elk glaasje een bleekselderijtopje in als lepel.