quinoa saladebowl met hoemoes-gemberdressing

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | aziatisch | glutenvrij, vegetarisch
Werkelijk álles is lekkerder als je het uit een kom eet. Deze saladebowl met quinoa en een frisse hoemoes-gemberdressing is comfort food ten top. Klaar in 20 minuten, zodat je (samen met je bowl) de rest van de avond op de bank kunt vertoeven. Of neem ‘m lekker mee naar buiten!
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 250 g driekleuren quinoa
  • 4 el boekweit
  • 3 sinaasappels
  • 2 takjes munt
  • 1 bakje hoemoes ginger
  • 4 kleine komkommertjes in plakjes
  • ¼ rode kool in dunne reepjes
  • 1 bosje radijs in kwarten gesneden
  • 2 handjes waterkers
  • 3 el taggia olijven

instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de boekweit 4 - 5 minuten. Schep uit de pan op een bord.
  • Rasp de oranje schil van twee sinaasappels. Verwijder met een scherp mesje de schil en het witte vlies van de twee sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pers de helft van de derde sinaasappel uit. Snijd de blaadjes munt fijn.
  • Meng voor de dressing de sinaasappelrasp en het sap door de hoemoes ginger en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing en de munt door de quinoa en verdeel over vier kommen.
  • Verdeel de komkommer, rode kool, radijsjes, sinaasappelplakjes, olijven en waterkers over de quinoa en garneer met de geroosterde boekweit.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
BEKIJK OOK DE VIDEO VAN DE SALADEBOWL MET HOEMOES-GEMBERDRESSING:
Recept: Hester de Goede in samenwerking met Maza
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!