gepocheerde eieren met serranoham & koffie vinaigrette van Joris Bijdendijk

gepocheerde eieren met serranoham & koffie vinaigrette van Joris Bijdendijk
L'OR espresso

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met L’OR.

Start je je dag met een kop koffie als puur genietmomentje voor jezelf? Je kunt koffie ook een rol geven als ingrediënt ín je ontbijt.

Zo breng je variatie in je ochtendritueel. Jouw geliefde koffie geeft ook een verrassende kick aan een hartig ontbijt. Verleid je zintuigen met dit recept van sterrenchef Joris Bijdendijk.

Bekijk de bijbehorende kookvideo op de website van L’OR.

Gepocheerde eieren met serranoham & koffie vinaigrette

aantal 4 | ontbijt | | internationaal |
Voor dit recept kiest Joris Bijdendijk voor L'OR Lungo Profondo, een medium gebrande koffie met tonen van chocolade en zoet fruit. Gebruik de L'OR aluminium koffiecapsules die je gewend bent of ga voor de unieke L'OR Barista XXL koffiecapsules voor één extra grote kop koffie of zet hiermee twee kopjes tegelijkertijd.
Als liefhebber van bonenkoffie kies je L'OR Crema Classique koffiebonen voor medium gebrande koffie met een ronde smaak vol warme, notige tonen van versgebakken brood.
Kooktijd20 minutes

Kookgerei

  • vershoudfolie en olijfolie, om folie mee in te smeren

Ingrediënten

  • 4 verse eieren
  • 300-400 g snacktomaten, gehalveerd
  • 150 g serranoham
  • zachte kruiden en slablaadjes, als garnering
  • 4 stukken geroosterd brood
  • boter, om het brood in te bakken

koffie vinaigrette

  • 200 ml L’OR Lungo Profondo koffie-capsules
  • 60 ml maple syrup (ahornsiroop)

Instructies

  • Doe voor de vinaigrette de L’OR Lungo Profondo koffie in een steelpan met de maple syrup en laat het inkoken tot stroop.
  • Bekleed voor de gepocheerde eieren een bakje met vershoudfolie. Smeer de folie in met olie. Breek er 1 ei boven. Knoop de folie strak dicht, zodat er geen lucht meer bij het ei zit en laat in zachtjes kokend water of in een stoompan 5 min. garen. Herhaal deze stap voor de andere 3 eieren.
  • Schenk losjes wat koffie vinaigrette op een bord. Verdeel de tomaatjes erover en leg er wat ham op. Bestrooi met wat kruiden en slablaadjes en leg het gepocheerde ei erop. Bak het brood kort in de boter en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 351kcal
eiwit: 20g
vet: 17g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!