Zabayon

 

Geen sabayon, ook geen zabaglione. Zabayon is de naam van dit café-restaurant dat zo’n kleine 6 maanden geleden in De Pijp zijn deuren opende. De naam, zo vertelt eigenaresse Saskia Riks ons, is een verbastering van het Franse sabayon en Italiaanse zabaglione.

‘Eigenlijk hebben wij simpelweg de s in een z veranderd. Onze keuken is gebaseerd op het Mediterrane gebied. Wij gebruiken subtiel de invloeden daarvan in onze gerechten. Alhoewel, soms hebben wij wel klassiekers. Zoals nu zarzuela, een rijke, romige Spaanse vissoep met geroosterd brood en rouille.’ De kaart wisselt elke 2 maanden en is overzichtelijk: telt 3 appetizers, 4 voorgerechten, 3 tussengerechten en 5 hoofdgerechten. Toch is kiezen niet makkelijk, integendeel. Er is gestoofde ossenstaart met tomaatkonfijt, dragon & balsamico, rafaellata (salade met gegrilde courgette, buffelmozzarella en pistachepesto), kharouf grillata (lamshaas van de grill met humus en mini-aubergine) en vis van de markt. Ook toe is kiezen geen peulenschilletje: de kazenselectie, zabayon ijstaart met pittige abrikoos of toch maar de lavendel panna cotta? Vegetarisch eet je hier een ricottataartje met gegrilde en geroosterde groenten. Voor € 30 is er het 3-gangen weekmenu. Voor de dagschotel tel je een prima prijs van € 18,50 neer en eet je bijvoorbeeld tournedos met rozemarijnrisotto en parmezaan.
Alle vlees is biologisch. Brood, pasta, zoet en koekjes zijn uit eigen keuken. Prettige sfeer, eigentijds interieur.

Open maandag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Keuken open van 17.30 tot 22.30 uur. Natafelen kan op maandag tot en met vrijdag tot 1.00 uur en op zaterdag zelfs tot 3.00 uur.

Café Restaurant Zabayon
Ceintuurbaan 71
1072 EW Amsterdam
(020) 6733222
www.zabayon.nl