wijn bij westeinder

Misschien moet je op vrijdag de 13e niet uit eten willen… hoewel ik daar eigenlijk niet in geloof. Hoe dan ook, het was en werd géén terrasweer terwijl het er buiten wél mooi uitzag zo pal aan de waterkant en met flinke olijfboompjes in bakken tussen de tafeltjes. Koppen op het water van de plassen, voorbij scherende windsurfers – ja, tuurlijk dik in het pak! delicious.coördinator Laura at bij Westeinder Paviljoen. Want misschien moet je juist veel uit eten gaan om deze Hollandse zomer nog een beetje lekker door te komen!

‘In Aalsmeer lukt dat goed, zeker als je gaat voor een wijndiner zoals delicious. speciaal voor lezers regelde. Binnen kan je niet om de wijn heen, overal zijn verlichte vitrines gevuld met liggende flessen. De witte huiswijn is uitgeroepen tot beste van Noord Holland, maar hier is veel meer dan dat te proeven!

Westeinder PaviljoenEen frisse grenache blanc bijvoorbeeld die zowel bij de carpaccio van rauwe zalm met cressen en kappertjes maar ook bij de kalfsham met groene asperges heel vol en fris smaakt. Een glas picpoul de Pinter versterkt het zilte van de bisque met rivierkreeftjes maar past ook verrassend goed bij de romige paddenstoelenrisotto. Deze wijn smaakt bijna pittig na de vorige witte, het blijkt niet eens biologische wijn maar smaakt wel zo puur. Dat gaan ze niet volhouden, denk ik, als de hoofdgerechten zeebaars én kalfsentrecote worden geserveerd. Klopt, bij het vlees en de vis worden nu verschillende wijnen ingeschonken, houtgerijpte bourgogne en volle carmenère, perfect passend bij de stroperige portsaus en de gegrilde vis met Hollandse garnalen.

Bij de chocolade met aardbeien in balsamico-siroop volgt een rode dessertwijn, mij te zoet, maar voor liefhebbers van muscat zeker een delicatesse. Zijn er nog minpuntjes bij Westeinder Palviljoen? Oke, de groenten blinken niet uit en de sla is wat standaard en ook zanderig. Maar de wijn is super, je wordt heel vriendelijk en persoonlijk bediend en de locatie is fijn, zeker als het nog gaat zomeren of nazomeren…’

ps: no show?

’30 delicious.inschrijvers aten met zichtbaar plezier bij Westeinder. Het wijndiner was volgeboekt en mensen die spontaan aankwamen, kregen helaas geen plekje. Toch bleven er een paar gereserveerde tafeltjes leeg, misschien door het mindere weer…. Voor de komende delicious.diners: wie na reservering niet kan/wil komen, bel even af, want er zijn altijd mensen die graag gaan, weer of geen weer!’

Westeinder delicious.does.