Het draait bij restaurant Vroeg in Bunnik om ambachtelijke, verse streekproducten, zo puur mogelijk bereid.
Bedrijfsleider Harold Wennink: ‘We hebben in de monumentale boerderij een eigen bakkerij met drie grote ovens voor ons eigen brood en gebak. Roggenbonk met noten en vruchten en boerenbol van gerst en karnemelk, maar ook patisserie om mee te nemen.’ Dat ze alle ingrediënten zo vers mogelijk willen hebben blijkt wel als een boer op de tractor aardappels voor de friet komt brengen. En boer Piet levert het vlees. ‘Dat laten we 24 uur in oliemarinade staan om het daarna langzaam te garen en te serveren bij friet, met zelfgemaakte mayo en appelcompote.’ Voor wie de smaak te pakken heeft: Vroeg produceert onder eigen label ook koffie, regiosap en bier. Alles is ter plekke te koop in de streekwinkel, waar je ook jam, stroop en oud-Hollands snoep vindt.
Vroeg, Achterdijk 1, Bunnik, 030 820 10 10 vroeg.nl