Viva Lanterne

De meest bijzondere adressen zijn vaak een kleine zoektocht. Zo’n adres is ook Viva Lanterne. In het Limburgse wijndorp Wahlwiller, aan een doodlopende weg vind je de  gerestylde voormalige boerenhoeve. Alweer 5 jaar geleden verruilde Pascale Hillmann het populaire Café Zuyd in Maastrichts nieuwste wijk Céramique voor de charme van het glooiende heuvellandschap 20 kilometer verderop.
Na een fikse verbouwing is de voormalige stal no-nonsense strak en eigentijds. Met de indrukwekkende stalhoge draaibare houthaard Gyrofocus van Dominique Imbert en behoud van de prachtige ouden balkconstructie.
Sinds de opening afgelopen zomer gaat de deur 7 dagen per week van het slot. Voor koffie met huisgemaakte appeltaart of een vijgen-notenflap, broodjes, salades en soepen. Vanaf 17 uur eet je er Tante Hubertine’s zuurvlees, een rijke bouillabaise, tournedos met roquefort of Zwitserse kaasfondue. Borrelen doe je met Limburgs gerstenat, Spaanse en Portugese wijnen en een goede tapasplank. Hier drink je geen prosecco meer, maar een verfrissende mousserende wijn uit de Duitse moezelstreek.
In het hoevewinkeltje naast de keuken koop je, eveneens 7 dagen per week, verse eieren, koffie van Blanche Dael, jam, suiker, fruit en groenten. Met prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving is Viva Lanterne bovendien een populaire stop. Laatste aanwinst: 2 luxe B&B-hoevesuites!

Viva Lanterne
Oude Baan 45
6286 BD Walhwiller
Tel. (043) 3210910
www.vivalanterne.com