vietnamees eten bij Nghia N Nghia

Kennen jullie het Vietnamese street food restaurant Nghia N Nghia al? Opgezet door twee vrienden, ze heten allebei Nghia! De van oorsprong Vietnamese Nghia La en Nghia Huynh gebruiken de recepten waar ze mee opgroeiden, die van hun moeders.

‘Natuurlijk geven we wel onze eigen twist’, vertelt Nghia La, ‘maar het is en blijft authentiek Vietnamees, want die smaak kennen we als geen ander.

Zoals onze verse of gefrituurde loempia die, zoals het hoort, van rijstvelletjes is gemaakt.’ De verse vol mihoen, munt, koriander, wortel, rettich en komkommer en kip, garnalen, varkens- of rundvlees. De gefrituurde variant gevuld met kruidig gehakt, kattenzwammetjes – een Vietnamese paddenstoel – en mihoen.

Wij proeven hun ijskoffie, in Vietnamese stijl gezet met gecondenseerde melk en banh mi, een met citroenmayonaise besmeerd broodje met komkommer, koriander, ingemaakte daikon en wortel. Kies er kip, varken of rund bij voeg gebakken eieren toe of de hoisin, maggi of sriracha die op tafel staan. Maar ook de pho bo soep en de gekaramelliseerde varkensbuik lonken.

Nghia n Nghia zit naast restaurant Chow op de Rozengracht en is alleen overdag open.

Rozengracht 106-110, Amsterdam. Nghiannghia.com