Trente

Bijna drie jaar geleden opende de toen bijna 30-jarige chef Kwinten de Paepe zijn eigen zaak in het historische hart van Leuven. Stijlvol en eigentijds is zowel het interieur als de kaart. Naast het maandmenu dat Kwinten samenstelt gelang het seizoensaanbod, heeft Trente – op veler vezoek – inmiddels ook een à-la-carte kaart. À-la-carte eet je er fleur de chèvre met roma-tomaat en rucola of vlaswijting, selder, mosselen en oude geueze. Voor de vleesliefhebber is er Charolais filet pure met witte ui en eringi (paddestoel). Bij het maandmenu kun je kiezen uit vier (€ 50), vijf (€ 60) of zes (€ 65) gangen. Voor een prima prijs-kwaliteitverhouding eet je er tomaat met mozzarella, munt & salami en zeebarbeel met crème van venkel, rauwe venkel, schelpjes, een vinaigrette van bouillabaisse & rouille als voorgerechten. Het hoofdgerecht deze maand is een crème van gebarbecuede aubergines met Iberico-varken, piperade met chorizo en pruimencompote. Toe zijn er opgelegde kersen met chocoladesabayon en pistache-ijs. Bijzonder: als aperitief drink je hier Schorpion, een mousserende wijn van het gelijknamige domein in Vliermaal.

Reserveren is aanbevolen (zo’n 20 plaatsen). Open: dinsdag t/m zondag voor lunch en diner.

Trente
Muntstraat 36
3000 Leuven
+ 32 (0)16 20 30 30
www.trente.be