BLOG – back to the 70’s bij strijp-s

Zaterdagavond is dé avond voor een gezellige fondue, vandaar dat delicious. 1 maart een etentje in retrosfeer organiseerde voor delicious.lezers in Tijdelijk Restaurant Strijp-S. Tekstcoördinator Laura prikte samen met een vriendin een lange vork mee!

Liefhebbers van retro oranje komen echt aan hun trekken, want wat is hier goed over nagedacht en wat klopt alles tot in de details! Van stoeltjes in oranje plastic, fondue sets compleet met jaren 70-dessins, vakkenborden, plastic broodmandjes en grote schalen in bloemvorm waar alles – wat aan de fonduevork in de olie mag – op wordt geserveerd.

oranje boven maar dan in de kelder

De locatie, de omkleedkelder van de voormalige Philipsfabriek, werkt ook mee met ‘het- terug-in- de-tijd’-gevoel. Het is basic: vloer en wanden betegeld, lange tafels onder de lockers en kledinghaakjes die er nog gewoon hangen. Net als de rijen wastafels! Ondanks het industriële karakter is het hier warm, ouderwets ’oranje’ gezellig en ongedwongen door het hartelijke personeel dat aan tafel vertelt wat je gaat eten. In de open keuken van de voormalige gereedschapsmakerij staat het team van chef Jan Hein van Melis. De akoestiek is niet super, maar wordt verzacht met de sounds van – hoe kan het anders – James Last en Klaus Wunderlich, compleet met elektronisch orgel en jazzorkest.

retrosfeer, eten van nu

Tijdelijk Restaurant Strijp-S Laura 2

Fondue en stijl zijn retro, maar wat je eet is helemaal van nu! Bij de fruitige cava past de amuse van gerookte eend perfect. Dan word je verrast met soep van in kerrie gesmoorde winterpeen, mooi op kleur en ook erg lekker. Vervolgens staat in een oogwenk de tafel vol met aan elkaar geschakelde schaaltjes, gaat de brander onder de pan met olie aan en proef je poulet noir, balletjes gehakt van kloostervarken en angusrund, ossenhaas, Ibéricofilet en heel bijzonder: in koffie gemarineerde lamslende. Ook vis uit de fonduepan is spannend: huisgerookte zalm, gamba’s en lijngevangen tonijn en zeewolf; het smaakt goed bij de gevulde salade. Eigenlijk ben je al aardig voldaan, maar als een bordje parfait en meringue op tafel komt, eet je nieuwsgierig verder. Fonduen kan weer en vaker dan alleen op deze delicious.zaterdagavond. Bijv. op donderdag en vrijdag in Tijdelijk restaurant Strijp-S!

Tijdelijk restaurant Strijp-S, Klokgebouw 52, Eindhoven, tijdelijkrestaurant.nl

 

Tijdelijk restaurant Strijp-S Laura