Sterrenpatat

Buiten lange, overdekte picknicktafels. Binnen eveneens lang geschakelde hoge tafels met krukken en designkroonluchters erboven. Messen en vorken in bloempotten. Winkelende dames, jonge gezinnen met kinderen, oudere echtparen en alleenstaanden, studenten en vriendenclubs die later aanschuiven in de rij bij de bioscoop ernaast: Maier Peveling’s is populair. Trotse eigenaar van, naar eigen zeggen, Aachens schikckste Frittenbude is Christof Lang. Een paar kilometer verderop in de stad ligt zijn 3-sterrenrestaurant La Bécasse.
Uit de open keuken met hoogglans rode achterwand komen dikke verse frieten, krokant van buiten met een zachte aardappelkern. Je eet ze met een curryworst, mild, pittig of extra pittig naar familierecept, of een krokant gebakken schnitzel. Voor erbij zijn er witte koolsalade met kümmel en een scala koude en warme sauzen. Van diklobbige mayonaise, remouladesaus en groene pepersaus tot haast perfecte truffelmayonaise, want niet overheersend van de truffelolie. Of kijk op het bord voor de saus van de week, tijdens ons bezoek geurige lavendel-speksaus. Alles is huisgemaakt, inclusief de witte of pure chocolademousse die in een disposable bakje uit Lang’s restaurantkeuken komt.
Het ligt voor de hand te kiezen voor sekt of champagne die ook op de kaart staan, maar hier drink je Beck’s aan de fles. Voor wie toch de voorkeur aan wijn geeft, is het enigszins teleurstellend hier maar één Duitse wijn aan te treffen tussen de Franse, Spaanse, Australische en zelfs Oostenrijkse flessen.

Maier Peveling’s vind je op het binnenplein van het voormalige postkantoor Kapuziner Karree en is alle dagen open vanaf 11.30 uur tot 23.00 uur. Vrijdag en zaterdag sluit de friettent een halfuur later. Meenemen kan ook. Parkeren kun je in de gelijknamige parkeergarage Kapuziner Karree.

Maier Peveling’s
Alter Posthof 16
52062 Aken
www.maier-pevelings.com