stadse streekdeli – ma ferme en ville in luik

De mooie streekproducten van boerendeli’s wilde Marie Doutrepont graag naar haar heerlijk Ma Ferme en Ville (mijn boerderij in de stad) in Luik halen, dat dagrestaurant, lunch- en koffieplek en deli ineen is.

Je ontbijt hier met fantastisch bio-zuurdesembrood van Benoît Segonds (uit Visé). Of met cramique, Belgisch briochebrood met rozijnen, gekookte eieren met soldaatjes of boerenomelet. Daarna stoom je zo door naar de lunch, gekookt door chef Charlotte: heerlijke dagsoep, zalmterrine, quiche, escargots uit Namen of vijgen-notentoast met geitenkaasje met as (cendré).

Late middagborrelaars kunnen een bordje kaas en appelstroop uit de streek bestellen met daarbij een Waalse wijn van domaine de Chenoy. Of een kruidig aperitief van Philomène. En dan daarna de deur uit met een flink gevulde tas met heerlijke kazen uit de streek, bio-zuurdesembrood, jambon d’Ardenne, gezouten boerenboter, baudruche worst en paté de campagne, mirabellengelei (Saveur de Lucie), ciderzaijn met wilde knoflook, of toch maar pralinepasta met zout en Guérande en wat lokale groente uit het seizoen? De straat is een van de opkomende leuke straatjes in Luik!

Ma Ferme en Ville, Rue Souverain Pont 34, Luik, +3242221660

ma ferme en ville