Spaanse verrassing

AlteaMet de zomervakantie in aantocht kijken we uit naar gezellige en warme avonden in het avondzonnetje op een mooi terras in Spanje. Altea bijvoorbeeld, net boven Benidorm. Culi-redacteur Ellen was er onlangs op reis en ontdekte daar een aantal fijne adressen.

Ellen: ‘Tijdens mijn vakantie logeerde ik in Altea (Alicante), een vrij toeristisch stadje in de buurt van Benidorm. Misschien lastig om goede Spaanse restaurants te vinden in zo’n toeristisch stadje (er zijn gek genoeg vooral veel Italiaanse restaurants in Altea). Maar uiteindelijk heb ik een paar heel leuke adressen ontdekt, die ik delicious.lezers die in Altea terechtkomen niet wil onthouden…

La Serena is een prachtig ingericht hotel, waar Elia Albert en haar man Javier zelf koken. Het lijkt me heerlijk om er te logeren, maar je kunt er dus ook lunchen of dineren. Vooral de Iberico varkenswangetjes met fluweelzachte puree (carrillera de ibérico a la vainilla) zijn me bijgebleven.

Ook Xef Pirata is aan te bevelen. Ze noemen zichzelf gastrobar en serveren heel vernieuwende, verrukkelijke tapa’s. Een voorbeeld: een stukje krokant deeg met daarop een heel dun plakje zure appel, een stukje sardine en gekaramelliseerde foie gras. En je betaalt € 19,50 voor tien van zulke tapas!

Altea - CarambaBeide zitten nét buiten het oude centrum. Aan de boulevard kan ik Caramba aanbevelen. De jonge Anica en haar vriendin serveren er heerlijke zelfgemaakte gerechten en tapas (ook de mayonaise is van eigen makelij). Probeer hun albondigas eens.

AlteaNog een tip in Vila Joiosa: Taverna El Posit, die ook heel verrassende tapas serveren. De moeite van het omrijden waard en Vila Joiosa is ook nog eens een heel mooi dorp met prachtig gekleurde huisjes.’
 
La Serena, Calle de Alba 10, Altea | hoteleslaserena.com
Xef Pirata, Calle Angel 22, Altea
Caramba, Paseo Mediterraneo 54, Altea
El Posit, Avenida del Puerto 23, La Vila Joiosa | tavernaelposit.es

Altea