5 restaurants + andere tips op Sint Maarten die je niet wil missen

Naast 37 tropische stranden & prachtige groene heuvels heeft Sint Maarten culinair ook veel te bieden. Het eiland heeft een Frans en Nederlands deel én er wonen nog 120 andere nationaliteiten op the friendly island.

Artdirector Manon Suykerbuyk ging op zoek naar de culinaire parels.

Meer tips voor Sint Maarten? Bestel het juni-nummer van delicious. magazine. Daarin geeft Manon nog meer heerlijke tips voor eten onderweg, bijzondere plekjes, culinaire restaurants en lekkere tentjes aan het strand op Sint Maarten.


Proef onderweg de Johnny cakes van Fleming’s café

Lokaal Creools/Caribisch restaurant waar je de tradi-tionele smaken proeft maar wel met een eigen twist wordt gekookt. Ik kreeg hier een lesje Johnny cakes maken, het gefrituurde broodje met gezouten kabeljauw dat vooral als ontbijt wordt gegeten. Uit de keuken van Fleming’s komt veel meer lekkers, mijn favoriet is varkensvlees met blauwebessensaus, een echte topcombinatie en dit terwijl ik normaal nauwelijks varken eet.

facebook.com/flemingscafesxm/


sint maarten restaurants

Voor muziek en vegan snacks ga je naar rasta Ital Shack

Ga voor vegan snacks naar rasta Ital Shack, een mini vegan resto gerund door rastafari Ras Bushman en zijn zoon. Alleen al voor de inrichting en muziek wil je hier zijn. Alle gerechten zijn 100% vegan, de groente komt voor het grootste deel uit eigen tuin. Doordeweeks kun je hier ontbijten én lunchen en zaterdags is er diner en livemuziek.

sxmfreedomfighters.com/restaurant


Maak een stop voor een rumtasting

Naast stranden en de culinaire hotspots heeft Sint Maarten een rijke rumtraditie. Overal op het eiland vind je prachtige flessen rum met kleurrijke etiketten en ook handbeschilderde flessen. Ik bezocht Guavaberry Colombier Tradition in Marigot en proefde traditionele Guavaberry likeur, maar er zijn nog 26 andere smaken te proeven. Ze voegen vers fruit, fruitsap en kruiden toe en laten die trekken in de rum. Zo ontstaat een rijk assortiment smaken.

facebook.com/colombier-tradition/


villa hibiscus sint maarten

Culinair eten doe je bij La Villa Hibiscus

Wow, wat een romantische plek! La Villa Hibiscus wordt gerund door de Belgische chef Bastian Schenk en zijn vrouw Sabine. Ik ging voor de lunch en heb in geen tijden zo lekker gegeten! Gemarineerde tonijn met een sorbet van groene appel en wasabi, onglet van de plancha met aardappel en balsamicosaus, en toe huisgemaakte baba au rum met fruit. Zo heb ik Rutger geïnspireerd en in editie 8 vind je zijn recept voor baba au rum. Ze maken in deze villa ook eigen hibiscus-limonade, gebrouwen bij de lokale eilandbrouwerij. Kom je hier echt niet meer weg, dan kun je aansluitend in een van de vijf kamers overnachten.

la-villa-hibiscus.fr


kalatua sint maarten

Een cocktail drink je op het strand bij Kalatua

Aan Mullet Bay Beach vind je het nieuwe Kalatua, een fancy beachbar waar je een cocktail kiest en de zon in de zee ziet zakken. Door de wuivende palmbomen heen hoor je de beat van de dj op de achtergrond.

kalatua.com

Lees ook: voor fantastisch lekker Koreaans eten moet je bij dít restaurant in Den Haag zijn

sint maarten restaurants