den bosch boft met restaurant noble

Terug op het Brabantse honk is letterlijk het geval bij Edwin Kats, de voormalig chef van La Rive, het restaurant van Het Amstelhotel in Amsterdam. Hij staat weer achter zijn kachel in Den Bosch.

De afgelopen jaren heeft Edwin doorgebracht in China en Libanon. En dat merk je! De lichte Chinese keuken- met groente, bouillon, zonder room en boter- sprak hem aan en in Libanon genoot hij van de mezzecultuur met tafels vol eten om te delen. Dus doet hij nu zelf ook aan shared dining. ‘Ik vind dat een heel leuke manier om allerlei eten te proeven. Koken zoals we nu doen, met zorgvuldig uitgedachte gerechten met maar drie of vier items op het bord vind ik heerlijk. Het geeft snelheid in de keuken en er is niets op het bord dat geen toevoeging heeft: het gaat puur om de smaakcombinaties. Populaire gerechten die niet meer van de kaart gaan zijn de coquilles met rode biet, toffee, koffie en eendenlever met de gillardeau-oester met komkommer, gin en basilicumcress. Of pekingeend die mensen aan tafel zelf in pannenkoekjes rollen. Ik wilde altijd al zo’n type internationale zaak opzetten. En waarom niet in Den Bosch op deze geweldige plek!’

Alle smaakcombinaties klinken uitgedacht, creatief en spannend: kikkererwtenpuree, eendenbout, knoflook, sumak.. En dan de McKats! Een klassieke burger volgens Edwin: op speltbrood met vlees van het MRIJ-Kalf (Maas-, Rijn- en Ijsselrund, red.), met pesto van hazelnoot en rucola, comté en gekonfijte paprika. Je proef het bij restaurant Noble! Edwin geeft ook kooklessen voor 8-12 mensen die net iets verder willen gaan. Den Bosch boft!

Restaurant Noble, Wilhelminaplein 1, Den Bosch 073-6132331 restaurantnoble.nl

noble

noble