De oudste kerk in de Haarlemmermeer, de Hoofdvaartkerk uit 1857, is veranderd in een heus jeneverproeflokaal én restaurant.
Van ‘korrel naar borrel’ legt eigenaar Stephan Bosma uit. ‘We stoken als één van de weinigen in Nederland zelf moutwijn en distilleren daarvan onze jenever. Het graan komt van de molen De Eersteling, op 500 meter afstand van de kerk. Omdat de familie Bols van oorsprong ook uit deze buurt komt, distilleren we voor Bols hun korenwijn. Maar we maken niet alleen jenever: we zijn ook druk met eau de vie en likeur. Voor de nieuwe koning hebben we de Oranje Willem gemaakt, een mandarijn-cacaolikeur.’
De gerechten op de Frans-georiënteerde menukaart worden zoveel mogelijk gemaakt van streekproducten en natuurlijk spelen jenever, likeur en eau de vie een grote rol. ‘Vooral bij de desserts en patisserie willen we daar veel mee gaan doen. We zijn eigenlijk nog maar net begonnen..’
Restaurant Hoofdvaartkerk, Hoofdweg 774, Hoofddorp, 023 557 11 42 hoofdvaartkerk.nl