Het is werkelijk altijd anders bij Sugar Hill in Arnhem. De menukaart verandert vaak/vaker/vaakst omdat de chef de producenten zelf de mooiste producten van dat moment laat uitkiezen.
Chef Werry van Leeuwen: ‘Wij zetten goede ingrediënten zonder poespas op tafel. Je hebt geen tafellinnen of dure wijn nodig om lekker te eten. Het interieur hebben we zelf bedacht: persoonlijk en met een ziel. Soms eten mensen hier met hun bord op schoot op de stoep! We koken hier volledig volgens markt en seizoen. Ik laat zelfs mijn leveranciers zelf kiezen: ik geef ze een budget en ze kunnen zelf uitzoeken wat ze me leveren: welke groente, welke vis… Lindenhoff kiest de kazen, Vanilla Venture de vleeswaren, Rungis de groente. Zo word ik elke keer verrast en koken we nooit twee keer hetzelfde.’
Het menu staat op het krijtbord en verandert regelmatig. Alleen de klassieke hamburger van dagelijks vers gedraaid Gasconne vlees blijft wegens groot succes. Soms zijn er jagers in de buurt die haas of ree aanbieden. ‘Expres hebben we meer bier dan wijn (40 soorten bier) want we vinden die biercultuur stiekem leuker dan wijn.’
Aan de overkant van de straat vind je Sweet Sugar Hill Bakery, waar vriendin en patissier Margo van Lierop in dezelfde sfeer ruig en echt bakt voor bakkerij én restaurant.
Sugar Hill, Klarendalseweg 192, Arnhem, 026 389 20 10, sugarhill.nl en sweetsugarhillbakery.com
TEKST DIDIEN GOEDHART