de hele mediterrane familie

Twee zoons en een vader zijn de keukenbrigade van dit restaurant. Je eet er Zuid-Franse gerechten, veelal familierecepten. 

De moeder van de broers Kailash en Kyle Bertet is Engels, maar samen met hun Franse vader Stéphane vormen ze een echt mediterraan keukenteam. Vader en zoons hebben altijd veel samen gekookt en gereisd, en niet alleen naar familie in Marseille, maar de hele wereld rond. Stéphane Bertet is een oudgediende in de Amsterdamse horeca, hij stond jarenlang bij Toscanini achter het fornuis. De jongens herinneren zich hoe ze na school hun eerste snijtechnieken en keukenjargon in de keuken van Toscanini leerden. Het ontbreekt dus niet aan Italiaanse invloeden.

Nu staan ze als gelijken in de keuken. ‘Maar mijn vader is toch wel een beetje de chef, ‘ zegt Kyle, ‘we bespreken onze gerechten meestal aan tafel of als we buiten een sigaretje roken. Het gaat als vanzelf. Iemand roept iets en een ander vult aan. Nu de zomer eraan komt, gaan we weer lekker Zuid-Franse gerechten maken. Met veel vis en schelpdieren uit Bretagne. We laten ons inspireren door de dag, onze stemming, een mooie vis of bijzondere groente. Mijn vader maakte onlangs ook weer eens een echte bouillabaisse, bouillon en de vis uiteraard apart geserveerd, zoals het in Marseille gaat. Veel van onze recepten komen van tantes en oma’s. Zelfs onze taartrecepten komen regelmatig van familie – een tante van Stéphane heeft in Marseille en patisserie.’ Razmataz heeft, passend bij hun mediterrane roots, ook een heerlijk terras!

Razmataz | Hugo de Grootplein 7, 9 en 11, Amsterdam | 020 486 84 08 | razmataz.nl

TEKST MERIJN TOL

 

Razmataz Amsterdam