proef puur Italiaans

Dit najaar kun je je voorraadkast vullen met limoncello, san marzano-tomaten en ansjovisfilets. Zelf koken is natuurlijk het allerlekkerst en zorgt voor het meeste eetplezier. In het oktobernummer vind je nieuwe Italiaanse recepten. De redactie van delicious. heeft topadressen gevonden, voor als je toch een keer geen tijd hebt om Italiaans te koken.

 

Feduzzi Mercato is een begrip in Amsterdam en omstreken. Ze staan bekend om de heerlijke ciabatta met verse buffelmozzarella en truffel- champignons. Probeer ook eens de bresaolo-panini en waan je even in Italië. Ook voor authentieke Italiaanse producten kun je bij Feduzzi terecht!

Feduzzi Mercato, Scheldestraat 63, Amsterdam feduzzi.nl

Mangiare is een gezellig Italiaans eettentje in Rotterdam. Met typisch Italiaanse sfeer door de houten tafels en de kratjes aan de muur. De antipasti-bar van Mangiare is altijd goed gevuld met veel verse gegrilde groenten en verse olijven. Ze verkopen ook heerlijke aceto balsamico’s, truffelproducten, olijfolie en overheerlijke pastasauzen.

Mangiare, van Oldenbarneveltstraat 150, Rotterdam mangiare.nu

In Leiden vind je delicatessenwinkel Pomino waar je op zaterdag specialiteiten als gevulde salsicca met venkelzaad, gevulde courgettebloemen, gnocchi en soep koopt. De ravioli met loot van snijbiet en walnoten is zelfgemaakt en de verse tagliatelle is elke dag verkrijgbaar. Je kunt bij Pomino ook terecht voor culinaire cadeaus! Een paar keer per jaar reizen de eigenaren zelf naar Italië voor de lekkerste noga en topwijn.

Pomino, Langebrug 83, Leiden pomino.nl

La Salute Delicatezze is een lunchroom waar je fijn kunt neerstrijken na een middagje shoppen in Hillergersberg. Je proeft dat de gerechten met passie zijn gemaakt door de Italiaanse eigenaren. De beschilderde muur zorgt voor een extra Italiaanse gevoel. De redactie vindt vitello tonato, fijngesneden kalfsvlees met tonijnsaus, delicious! Alle gerechten kunnen ook worden meegenomen naar huis of kantoor.

La Salute Delicatezze, Elgarhof 1-3, Rotterdam lasalute.nl