pierre Marcolini chocolatier

Liefhebbers van chocolade kunnen in België hun hart ophalen. Onlangs was de redactie in Antwerpen. Daar zit een van de beste chocolatiers van België en misschien wel ter wereld: Pierre Marcolini. Bij het binnentreden komt de geur van diepdonkere chocolade je al tegemoet. We kochten daar een prachtig tablet pure chocolade met als klinkende titel Grand Cru de propriété Mexique, Limited Edition.

Het spreekt voor zich dat deze chocolade een minimum cacao gehalte heeft van 72%. Maar we zijn er nog niet. Voor het tikkeltje zoet in deze chocolade zijn verse Tahitiaanse vanillestokjes en rietsuiker gebruikt. Je moet er maar opkomen. Maar deze Pierre Marcolini begrijpt het; wat je van ver haalt is vaak lekker. Dus reist deze ‘gringo’ van de chocolade opnieuw en onvermoeibaar de wereld af (Latijns-Amerika, Mexico, Madagascar en Trinidad) op zoek naar de beste cacaobonen.

Onlangs opende Pierre Marcolini in New York een flagshipstore. Helaas hebben ze nog geen webshop, maar het is zeker een rit naar Antwerpen of Brussel waard!

Pierre Marcolini, Huidevetterstraat 38-40, 2000 Antwerpen, www.marcolini.be

TEKST REDACTIE DELICIOUS

pierre Marcolini - delicious