een oostenrijkse obsessie

De passie van Annemarie Eikelenstam heeft geleid tot het enige serieuze Oostenrijkse restaurant van Nederland: De Zoete Kroon. Op het menu: kaischerschmarren, rettichsalat en natuurlijk de échte wienerschnitzel! 

Aan de hand van haar opa – die haar meenam op vakantie – ontdekte Annemarie al jong de pure keuken van Oostenrijk. ‘We wonen dicht bij Duitsland, waar we veel Oostenrijkse ingrediënten kunnen kopen. Tirolerbrood, Oostenrijkse tilsitterkaas, kaas uit Mohnesee. Direct uit Oostenrijk halen we bloemmixen voor specifiek Oostenrijks brood dat we zelf bakken. Zuurdesem en brood met haver bijvoorbeeld. Stevig brood met een korst. Maar ook koffie van Julius Meinl en berenlauch (daslook, red.) halen we zelf uit Oostenrijk.

De gerechten van De Zoete Kroon worden geserveerd met preiselbeerne, zoals het hoort. Ook cordon bleu krijgt speciale aandacht: in 4-5 lagen met de hand gepaneerd en met tilsitterkaasen rauwe ham gevuld. Oostenrijkse rettichsalat, gurkensalat (komkommer) of rodebietensalade met appel en anijs Zuurkool met kummel en speck, pompoensoep met lavendel. Sachertorte. En uiteraard de enige echter kaiserschmarren mét de kwetsencompot met kruidnagel.

Annemarie: ‘Oostenrijkers die in Nederland wonen en bij ons komen eten, hebben het gevoel dat ze weer even thuis zijn!

De Zoete Kroon restaurant | Prinses Marijkelaan 32, Maurik | 0344 69 30 66 | dezoetekroon.nl

 

De Zoete Kroon - Oostenrijk Restaurant