oogst proeven bij Parkcafé Groen

Onder de landende vliegtuigen in Hoofddorp huist iets moois. Tussen de kantoren van Beukenhorst-West zit Parkcafé Groen verstopt. Wij glipten tussen de middag ons Sanoma-kantoor uit en zetten onze tanden in knispervers brood…

Wij nemen plaats op de regisseursstoelen op het terras en kijken uit op de kas van Groen en de vrije busbaan. Een beetje vreemde locatie is het wel. Maar de zon schijnt en we zitten buiten, dus we klagen niet.

groenNadat we onze versgeperste jus en appelsap (ook vers!) hebben gekregen, bekijken we de menukaart. Parkcafé Groen heeft een passie voor alles wat van dichtbij komt. Veel ingrediënten komen uit de eigen kas en dat wat ze niet zelf kweken, komt uit de streek. De gedachte erachter: waarom iets van ver laten komen als we hier zoveel gepassioneerde, eerlijke boeren, slagers en kaasmakers hebben? En ze hebben gelijk.

groenWebredacteur Arjan: ‘Ik at vers desembrood met oude boerenkaas, een vers oogstsoepje en té lekkere hummus. Het was pittige hummus, heel speciaal.’ Voor redactiestagiair Khalida lonkte iets anders op de menukaart. ‘Heerlijk knapperig flatbread met gesmolten, Noord-Hollandse brie, gegrilde snijbiet en een lekkere salade van spinazie. En een groot glas versgeperste jus d’orange, zoet met een fris zuurtje.’ Volgende keer gaan we in Parkcafé Groen lunchen met boerenkwarktaart of bananencake met spelt.

Ook lunchen bij Groen? Check hier hun website.

FOTOBRON: PARKCAFE GROEN

groen