oldschool is om blij van te worden

Porchetta van Baambrugs big met witlof salade, rode ui en mosterdzaad, geroosterde groenten in kruidige Perzische saus, labne en cornbread en citroen-basilicum sorbet met aardbeien en een pepersoldaatje. Bij Oldschool in Amsterdam eet je eerlijke producten van kleine producenten met passie voor hun vak. Op de kaart staan veel smaakvolle, creatieve groentegerechten. Comfort food in de leuke, ruige omgeving van een oud schoolgebouw.

Chef Jerry Gonscharoff is blij: dankzij het Rondeel-initiatief komt er een grote, educatieve rondeelstal met 200 kippen voor de deur van restaurant Oldschool. ‘Ik voel me zeker verwant met de nieuwe bistrotrend: voor mij is die niet meer direct gelinkt aan de Franse keuken, maar aan alle invoeden uit de Europese keuken. Het gaat vooral om de producten en de laagdrempegligheid. Ik werk zoveel mogelijk met kleinschalige ambachtsmannen; vis van goede vissers, vlees – het liefst hele dieren- van de Lindenhoff. We willen graag lokaal zijn; op ons dak gaan we kruiden, tomaten, sla en rucola kweken.’

Dat klinkt veelbelovend, maar de gerechten zijn nu al geweldig! Gerookte aardappel-aardpeer-soep met stokvis, gepofte biet met basilicum-hangop en radijs of bloemkool met hazelnoot en granaatappelsiroop. Zelfs spruitjes zijn hier anders: met sinaasappeldressing en pancetta. Zo wil iedereen toch groente eten? Als hoofdgerecht is er wild, gasconnekalf met aardappel en oerwortel en vis met cavolo nero. Dit is de nieuwe bistro waar wij graag eten!

Oldschool, Gaasterlandstraat 5, Amsterdam 020 661 59 29 oldschoolamsterdam.com

Oldschool

Oldschool