nog 800 dagen de kans…

Een restaurant dat voor de opening al weet wanneer het weer sluit. Nee, geen teken van de economische crisis. Het hoort bij het masterplan van restaurant BAUT in de Amsterdamse Wibautstraat (ah, vandaar die gekke naam). En dat is misschien juist wel de kracht van het restaurant, die beperkte periode. Én het eten natuurlijk, want ook dat mag er wezen. delicious. ging op BAUT-bezoek.

Tijdens het openingsdiner vorige week, kregen we vanuit de open keuken – daar houden we van, dat we zien hoe er gekookt wordt! – o.a. perfect gepocheerde Nederlandse oesters met beurre blanc en haringkaviaar, soft shell crab met Aziatische groenten en krokante amandelen en coquilles met beurre noisette en cèpes-schuim. Vers van de nieuwe kaart, die mede bedacht is door iemand die we nog kennen uit een aantal sterrenrestaurants en de Supperclub: Michiel van der Eerde.

Leuk  natuurlijk, al dat lekkere eten en flitsend interieur (industrieel meets vintage). Maar what about duurzaamheid in de steeds meer trendy wordende Wibautstraat? Ook daar doen de mannen van BAUT aan mee. Op het dakterras komt komend voorjaar een stadstuin en ze werken samen met lokale bedrijven. Zo hebben ze een samenwerking met STACH Food, Bocca koffie, Tenue de Nîmes en Brouwerij ’t IJ.

Diner, lunch, ontbijt… de hele dag kun je blijven plakken bij BAUT. En zo’n ontbijtje buiten de deur is helemaal zo gek nog niet, want je hebt al een goed ontbijt voor ongeveer € 5! 3x raden waar wij binnenkort te vinden zijn…

BAUT | Wibautstraat 125, Amsterdam | bautamsterdam.nl

Baut Amsterdam - Milan Hofmans