nieuwe culinaire fondue

Creatieve plekken trekken creatieve mensen aan. Het geweldige Strijp S terrein in Eindhoven herbergt al een paar jaar een bijna permanent (door de sloopstop op het terrein) ‘tijdelijk’ restaurant. Een fonduerestaurant welteverstaan.

Kunstenaar en chef Jan Hein van Melis kookt er op donderdag en vrijdag een culinaire fondue. Of eigenlijk doe je dat natuurlijk zelf! Jan Hein over fonduen: ‘Ik heb het vroeger bij mijn ouders veel gedaan. Met topproducten probeer ik de fondue weer terug op de kaart te zetten. Het is lekker en gezellig, want je zit al snel 4 uur aan tafel.’

Vleesfondue in bouillon of olie waarin je Limousinrund, Ibericofilet, Limburgs kloostervarken (buikspek of gehakt van Livar en Black Angus rund) of pied noir kip (zwartpootkip) kunt garen of frituren is een goed voorbeeld. Of de klassieke kaasfondue van gruyère, emmentaler, appenzeller en pinot blanc. Vegetariërs kunnen groente in tempurabeslag fonduen, bijvoorbeeld de exotische zeebanaantjes (familie van zeekraal). Als je van vis houdt, kun je vis in visbouillon garen: zeewolf, gamba’s en mosselen. Fonduen kan ook perfect met de seizoenen mee: in het najaar gaat Jan Hein aan de slag met paddenstoelen in een paddenstoelenbouillon en met wild als hazenrug en wilde eend.

Tijdelijk restaurant Strijp S | Klokgebouw 52 – Strijp-S – Eindhoven | 06 53 44 87 4 | tijdelijkrestaurant.nl

Fonduerestaurant Eindhoven Strijp-S