nieuwland = frisse wind in tilburg

Een zaak als die van hun bestond nog niet in Tilburg. Schoonzussen Astrid en Renate hebben een uniek concept neergezet. Renate is kookfanaat. Astrid doet het interieur in industriële stijl gemixt met brocante-invloeden.

Renate bakt dat het een lieve lust is, van appelkruimelvlaai tot carrotcake en elke week is er een weektaart, zoals pecannoten- of pure-chocoladetaart. Hun schoonvader (Astrid en Renate zijn getrouwd met twee broers) heeft een oude olijfgaard in Flayosc in de Provence, met 40 oude olijfbomen. De olijfolie verwerken en verkopen de schoonzusjes. Dus naast zelfgemaakte meatloaf en cruesli, is er ook homemade olijfolie. Verder kiezen ze voor de beste producten uit de buurt: pittige kaas van de Leyedaeler kaasboerderij bij Tilburg, vleeswaar van slagerij Le Jeune, koffie van Bocca en brood van Desen Enzo.

Alles in het lunchcafé, eetbaar of niet, getuigt van smaak. In plaats van een tosti eet je een klassieke croque-monsieur of croque-madame, er is verse quiche en zoete aardappelsoep met cashewnoten. De dames doen alles met veel liefde. Ze gooide hun leven om, zegden hun banen op en verruilden Amsterdam voor Tilburg.

Lunchcafé Nieuwland, Nieuwlandsestraat 66, Tilburg, 013 785 15 43 lunchcafenieuwland.nl

nieuwland